הכובע הפרוותי שלי – הוראות ואזהרות

טוב. לפי השמועות בקבוצת הפייסבוק שאני עוקבת אחריה, ועוסקת במזג האויר, יש לפחות עוד כמה ימים קרים. ממש קרים. אז אחרי כל הבקשות והעיכובים וההתלבטויות והתקלות שאפשר, באיחור של איזה חודשיים ככה, הנה ההוראות לסריגת הכובע הפרוותי שלי, שאני מתה עליו.
ויאללה, אם על הבוקר תלכו לקנות לכן חוט, יהיה לכן כובע בצ’יק. והוא יהיה ממש מעולה גם לחורף הבא ;)

אבל…

אני מזהירה מראש – יש סורגות שמתחברות ומסתדרות עם החוטים הפרוותיים האלה מצויין, ויש כאלה שממש ממש ממש לא. פשוט לא. ואי אפשר ממש לדעת מראש מי זו מי.
אז אם זו פעם ראשונה שלכן בסריגה עם חוטים פרוותיים, כאלה שלא רואים בהם כלום (אבל כלום!), קחו בחשבון שזה ניסוי, ואם לא תתחברו לעבודה בחוט הזה, אז לא. ככה פשוט. בלי להתבאס, אה?

כמה עצות בגדול:

>> זה לא חוט למתחילות. תתחילו ממשהו אחר.

>> אין מה לנסות לראות. לא רואים. כלום.

מה כן לעשות?

>> למשש. כל הזמן – קודם נמשש את התך האחרון שסרגנו, נזהה מאיפה הוא יוצא, ואז נמשש צעד אחד שמאלה, כדי לזהות איפה נמצאת העין הבאה. ולא נעזוב. נסרוג לתוכה, ורק אז נמשש ביחס אליה צעד נוסף שמאלה, לעין שאחרי. וכך הלאה.>> למקם סמנים במקומות חשובים – כל התחלת סיבוב או שורה. לפחות. ואם אנחנו רוצות לספור סיבובים או שורות גם לא נוציא את הסמנים מהמיקום שלהם – נשאיר אותם שם ובכל התחלת סיבוב/שורה נוסיף סמן חדש. כדי שספירת הסמנים תוכל לתת לנו את מספר הסיבובים או השורות שסרגנו.

>> לסרוג דברים שיחסית פשוט לנו לסרוג, בטכניקות ותכים שאנחנו מכירות מחוטים אחרים. אחרת לא נדע מה לנסות לדמיין שאנחנו רואות…

>> לספור. כל הזמן. רצוי בקול רם, תוך כדי סריגה. כי בדיעבד קשה לראות ולבדוק ולספור.

>> בסריגה במסרגה אחת, חשוב להבין שהצד המוצלח יותר הוא בגב הסריגה, שנחשב בדר”כ לצד הלא יפה. לכן, בסריגה מעגלית בחוט הזה, העבודה נעשית מהפנים אל החוץ. וזה קצת שונה ממה שאנחנו רגילות.

זהו. צריך לקחת בחשבון לפני שמתחילים שאני נודניקית, ולא הצלחתי לכתוב את הכובע הזה פשוט פשוט, כי רציתי שיצא כמו שאני רוצה.
אז יש אזור אחד מאתגר בסביבות סיבוב 11 עם סריגה של סיבוב הדגשה, שצילמתי לו סרטון תמיכה, כדי שתבינו את הכיוון. ויש עוד אזור מאתגר בסביבות סיבוב 22-23 עם סריגה לעיניים שטוחות. אבל אם אתן מנוסות, ותעקבו טוב אחרי ההוראות, יהיה בסדר ;)

ולא, לא צילמתי סרטון הדרכה שלם. האמת היא שכן צילמתי סרטון הדרכה שלם ואז הבנתי ש- 90% ממנו חסר טעם, כי פשוט לא רואים בו כלום ממה שאני מדגימה, אז אני אומרת מראש – אין צורך לקטר לי על זה או לתת עצות. פשוט רציתי לפרסם את הדוגמה, והנה היא, וקחו אותה, ומקווה שילך לכן טוב ובקלות ויהיו לכן כובעים מהממים ומשמחים וחמימים :)


הכובע הפרוותי שלי / עושה עיניים

חומרים: כ- 180 גר’ חוט פרוותי מסוג Rabbit של חב’ Etrofil (65 מ’ ל- 100 גר’)
מסרגה  6mm ומסרגה 7mm (או מסרגות במידה שתיתן לכן את מתח הסריגה הדרוש)

מתח סריגה: 3 הסיבובים הראשונים בדוגמה, כשנסרגים במסרגה הקטנה, ייצרו עיגול בקוטר של כ- 7 ס”מ “ברוטו” (כולל סיבי הפרווה של החוט).

מידות: כאשר הוא נסרג במתח הסריגה המצויין למעלה, הכובע מתאים להיקף ראש ממוצע לבוגרים, של כ- 56-57 ס”מ.

כדי להקטין או להגדיל את המידה מעט, אפשר להשתמש במסרגה קטנה או גדולה במידה אחת מהמפורט בהוראות, בהתאם לצורך.

קיצורים:

ל”א = לולאה / לולאות אחורית  ||  ח”ע = חצי עמוד / חצאי עמודים  ||  חה”ע = חצי העמוד / חצאי העמודים ||  ע”ש = עין/עיני שרשרת  ||  עה”ש = עין השרשרת / עיני השרשרת  ||  ע’ = עין  || הגדלה = 2 ח”ע לאותה עין

הוראות כלליות:

הסריגה תעשה בסיבובים המשכיים, בספירלה (בכל הסיבובים, למעט המיקומים בהם זה מצויין) – בתחילת כל סיבוב יונח סמן בתך הראשון בסיבוב, בכדי לעקוב אחרי סיומי הסיבובים. כדי לעקוב אחרי מספר הסיבובים שנסרגו, רצוי להשאיר את הסמנים במקום גם לאחר סיום הסיבוב, ולמקם בתחילת כל סיבוב סמן חדש נוסף).

כיוון שבחוט הפרוותי גב הסריגה מוצלח יותר, שימו לב שהכובע ייסרג כך שהתקדמות הסריגה נעשית בנקודת מבט מתוך הכובע כלפי חוץ (למעט מעברים וסיבובי השוליים האחרונים בהם יצויין אחרת) – לצורך בקרה, במהלך הסריגה, קצה החוט ההתחלתי איתו הידקנו את טבעת הקסם יבצבץ מראש הכובע, בחלקו העליון, שיהיה בסופו של דבר החיצוני (לפחות עד שנסתיר אותו בסיום הסריגה), כך שרוב זמן הסריגה קצה החוט הזה יבצבץ בגב הסריגה מבחינתנו, כלפי מטה.

כאשר מופיע רצף הוראות שממוקם בין כוכביות * * יש לחזור עליו עד סוף הסיבוב אלא אם צויין אחרת.

2 חצאי עמודים שנסרגים לאותה עין מוגדרים בהוראות כ”הגדלה”.

ההוראות:

טבעת קסם נעולה בע”ש
(רצוי ליצור אותה קטנה מאוד מראש, כיוון שבחוטים מהסוג הזה קשה להדק אותה לסגירה)

נתחיל עם מסרגה 6mm.

סיבוב 1: 6 ח”ע לטבעת הקסם.

סיבוב 2: הגדלה לכל ע’ בסיבוב (סה”כ 12 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 3: * הגדלה, ח”ע 1 * (סה”כ 18 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 4: * הגדלה, 2 ח”ע * (סה”כ 24 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 5: * הגדלה, 3 ח”ע * (סה”כ 30 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 6: * הגדלה, 4 ח”ע * (סה”כ 36 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 7: * הגדלה, 5 ח”ע * (סה”כ 42 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 8: * הגדלה, 6 ח”ע * (סה”כ 48 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 9: * הגדלה, 7 ח”ע * (סה”כ 54 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 10: 4 ח”ע * הגדלה, 8 ח”ע * נחזור על הרצף שבין הכוכביות בשלמותו עד ל- 5 העיניים האחרונות בסיבוב, הגדלה, 4 ח”ע (סה”כ 60 ח”ע בסיבוב).

“ניישר” את הספירלה ע”י סריגת ע’ שטוחה לח”ע הראשון בסיבוב וסריגת ע”ש 1.

>> קוטר העיגול “ברוטו” (כולל הקצוות הפרוותיים) אמור להיות בשלב זה כ- 18 ס”מ.

סיבוב 11: (חוזרים לסרוג בספירלה מכאן והלאה וממקמים סמן בע’ הראשונה בסיבוב) ח”ע לע’ הבסיס ממנה יוצאת ע’ השרשרת, ולכל ע’ בסיבוב (סה”כ 60 ח”ע בסיבוב).

>> סיבוב מיקום סמנים – נמקם סמנים (במראה שונה מסמני התחלות השורה) בכ-10 נקודות לאורך סיבוב 10 (הסיבוב הלפני אחרון שנסרג) כך שיכנסו לע’ בסיבוב 10 ויצאו מהעין המקבילה בסיבוב 11 (הסיבוב האחרון), כדי שנוכל למצוא אותן בהמשך (ראו הדגמה בסרטון התמיכה בהמשך העמוד).

סיבוב 12: ח”ע 1 לכל ע’ בסיבוב (סה”כ 60 ח”ע בסיבוב).

בשלב זה נעצור את הסריגה, נוציא את המסרגה מהלולאה ונעבור לסרוג עם חוט נפרד את סיבוב ההדגשה).

>> סיבוב הדגשה (ראו הדגמה בסרטון התמיכה בהמשך העמוד) – להדגשה וחיזוק זווית ההתקמרות של הכובע, נהפוך את העבודה (כך שקצה החוט ההתחלתי מטבעת הקסם יבצבץ כלפי מעלה הפעם) וכשכיוון ההסתכלות הוא מקודקוד הכובע כלפי מטה, נכניס את המסרגה לאחד הסמנים שמיקמנו בסיבוב 10, כך שהמסרגה נכנסת לע’ שבסיבוב 10 ויוצאת בע’ שמולה בסיבוב  11 (מהחלק העליון של הכובע, כלפי מטה). נניח חוט חדש נפרד על המסרגה, נסרוג ע”ש 1 ונמשיך לסרוג לאותו מיקום בו חיברנו את החוט, דרך 2 העיניים האלה, ח”ע 1. נמשיך ונסרוג שמאלה ח”ע 1 לכל מיקום מקביל בסיבוב (כשהמסרגה עוברת תמיד דרך שתי עיניים בסיבובים 10 + 11), סה”כ 60 ח”ע בסיבוב.

בסיום הסיבוב נגזור את החוט ונסגור את הסיבוב בע’ מדומה או פשוט נמשוך את קצה החוט פנימה לתוך הכובע.

“נפרע” עם מחט צמר את סיבי סריגת הסיבוב הזה, להשגת מראה אחיד עם יתר הכובע.

נהפוך בחזרה את העבודה (כך שקצה החוט ההתחלתי יהיה שוב בגב הסריגה), נחזיר את המסרגה ללולאה שהשארנו בסוף סיבוב 12 ונמשיך בסריגה משם.

סיבובים 13-19: ח”ע 1 לכל ע’ בסיבוב (סה”כ 60 ח”ע בסיבוב).

>> עד סיבוב 19, גובה דופן הכובע, מהזווית המודגשת שיצרנו (כולל), אמור להיות כ- 9.5 ס”מ “ברוטו”.

 סיבוב 20: * הגדלה, 9 ח”ע * (סה”כ 66 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 21: ח”ע 1 לכל ע’ בסיבוב (סה”כ 66 ח”ע בסיבוב).

גובה הדופן מזווית ההתקמרות אמור להיות כ- 11 ס”מ “ברוטו”.

“ניישר” את הספירלה שוב, ע”י סריגת ע’ שטוחה לח”ע הראשון בסיבוב וסריגת ע”ש 1.

נהפוך את כיוון העבודה! (כך שהסיבוב הבא ייסרג מחוץ לכובע כלפי פנים – כשקצה החוט ההתחלתי מבצבץ כלפי מעלה הפעם).

סיבוב 22: נעבור לסרוג במסרגה 7mm. נסרוג ע’ שטוחה 1 לכל ע’ בסיבוב. מבחוץ. נסגור את הסיבוב בע’ שטוחה אל הע’ השטוחה הראשונה בסיבוב, נעלה בע”ש 1 ונהפוך חזרה את כיוון העבודה (כדי לחזור ולסרוג מתוך הכובע כלפי חוץ).

סיבוב 23: נחזור למסרגה 6mm. הסיבוב ייסרג כולו אל העיניים השטוחות מהסיבוב הקודם. יש לשים לב שסורגים מתוך הכובע לכיוון החוץ:

* הגדלה, 10 ח”ע * (סה”כ 72 ח”ע בסיבוב). מכאן נמשיך לסרוג בספירלה, באותו כיוון.

סיבוב 24: 5 ח”ע * הגדלה, 11 ח”ע * חוזרים על הקטע שבין הכוכביות 5 פעמים סה”כ ומסיימים ב- 6 ח”ע (סה”כ 78 ח”ע בסיבוב).

סיבוב 25: * הגדלה, 12 ח”ע * (סה”כ 84 ח”ע).

סיבוב 26:  5 ח”ע * הגדלה, 13 ח”ע * חוזרים על הקטע שבין הכוכביות 5 פעמים סה”כ ומסיימים ב- 8 ח”ע (סה”כ 90 ח”ע).

“ניישר” את הספירלה ע”י סריגת ע’ שטוחה לח”ע הראשון בסיבוב וסריגת ע”ש 1. נהפוך את כיוון העבודה.

סיבובים 27-29: ח”ע לכל ע’ בסיבוב, בספירלה. (אפשר להפחית סיבובים אם רוצים).

נסגור את הסיבוב האחרון בע’ מדומה (עד כמה שאפשר), נסתיר את קצוות החוטים בתוך הסריגה ו”נפרע” עם מחט צמר את סיבי החוטים בנקודות שנראות בעייתיות (אם יש כאלה), להשגת מראה אחיד עם יתר הכובע (כמו שבוצע בסיבוב ההדגשה).

= = = = = = = = = =

אוי, וכמעט שכחתי את הריל של הכובע הזה! כבר כל כך ממזמן אבל עדיין החביב עלי ;) >>

השאר תגובה